In het zonnetje | Lieneke Uithuisje

De organisatie heet dan misschien wel Beschermheren, maar wij hebben zeker ook plek voor Beschermdames. Zo hebben we u recentelijk voorgesteld aan onze nieuwe office manager Helga van Dijk en is het deze week de beurt aan Lieneke Uithuisje. Al sinds 2018 is zij een waardevol onderdeel van ons team, dus hoog tijd om haar wat beter te leren kennen.

Met al die leuke projecten is hard werken zeker geen straf

Lieneke Uithuisje is net als de meeste van haar collega’s een echte spin in het web. Wanneer we haar vragen naar haar takenpakket weten we eigenlijk bij voorbaat al dat er een flink scala aan verantwoordelijkheden benoemd zal worden. Maar dat maakt voor haar juist haar werk zo ontzettend leuk. Lekker gevarieerd bezig zijn met klanten in allerlei sectoren, dat is waar Lieneke veel energie van krijgt. Als we het zouden moeten labelen dan is Lieneke bij Beschermheren consultant Informatiebeveiliging en privacy. Hierbij ligt de nadruk van haar werkzaamheden voornamelijk op het AVG-compliant maken van de organisaties waar wij voor werken. Ofwel, de organisatie aantoonbaar te laten voldoen aan de Europese privacywetgeving (in Nederland AVG) en om de organisatie te laten werken conform de richtlijnen van informatiebeveiliging (zoals ISO27001/NEN7510/BIO).

Omdat niet elke klant op zoek is naar exact hetzelfde is er genoeg variatie in haar dagelijkse doen en laten. Zo word ze ingehuurd voor langere periodes bij klanten, bijvoorbeeld om 1x per maand te monitoren of om meerdere malen per week operationeel te ondersteunen. Anderzijds werkt ze ook actief mee aan projecten die een veel minder lange duur hebben. Dat zorgt ervoor dat de projecten waar ze aan werkt veel van elkaar verschillen. Dit geldt ook voor het ‘niveau’ waar ze op werkt. Natuurlijk werkt elke Beschermheer- of dame op hoog niveau, maar dat is het niet het niveau waar we op doelen. Onderstaande quote legt het precies goed uit.

“Ik werk zowel op strategisch, tactisch als ook operationeel niveau. Zo zit ik bij bedrijf A om tafel met de volledige directie, bij bedrijf B sta ik een awareness training te geven en later die dag zit ik bij bedrijf C beleidstukken uit te schrijven”

 

De interesse was er al geruime tijd

Informatiebeveiliging was iets waar Lieneke al geruime tijd interesse in had. Zo begon ze in 2018 een traineeship Informatiemanagement binnen de overheid. Het doel van dit traineeship was om te leren ‘on the job’. Dus terwijl er een opleiding op het gebied van informatiebeveiliging werd gevolg ook al werkzaam zijn bij een (semi) overheidsorganisatie. En toen kwam ze Beschermheren tegen. Natuurlijk geen overheidsorganisatie maar wel meteen een duidelijke klik. En zo werd Beschermheren meteen haar eerste en laatste opdracht binnen die traineeship.

Beschermheren bood een gevarieerde en uitdagende functie met veel mogelijkheden. Daar had Lieneke wel oren naar. Minstens net zo interessant waren de vele mogelijkheden die Beschermheren haar werknemers biedt om zich verder te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren. Na slechts een paar dagen was het al duidelijk dat Beschermheren en Lieneke een match waren.

“Beschermheren is een fijne, platte organisatie met zeer gezellige en uiteenlopende collega’s. Daar houd ik van”

 

Klanten nieuwe, waardevolle inzichten geven daar doe ik het voor

Ondanks dat Lieneke haar favoriete bezigheid, reizen, momenteel niet echt kan uitvoeren haalt ze gelukkig nog steeds wel veel energie uit haar werk. Het leukst vindt ze wanneer er een omslag plaatsvindt bij een organisatie en er (eindelijk) wordt ingezien wat de voordelen van een goede implementatie van informatiebeveiliging zijn voor het bedrijf. Dat is waar ze het voor doet. En als ze dan toch even moet uitrusten van al die verantwoordelijkheden dan kan je haar waarschijnlijk wel vinden op een terras met een heerlijk wijntje.

Werken bij Beschermheren is heel gevarieerd en, heel eerlijk, ook gewoon hard werken. Maar zoals het befaamde gezegde luidt ‘work hard, play hard’. Er is bij Beschermheren dan ook veel ruimte voor ontspanning, leuke activiteiten en veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Heb jij dit nou gelezen en denk je ‘past best goed bij mij eigenlijk..!’. Neem dan vandaag nog contact met ons op en we gaan eens vrijblijvend een kop koffie drinken.

Beschermheren

Hessenbergweg 109
1101 BS Amsterdam Zuid Oost
T 020 21 70 444
info@beschermheren.nl
Routebeschrijving

Algemene voorwaarden

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.

Albert Einstein