In het zonnetje | Helga van Dijk

Zoals je inmiddels wel gewend bent zetten wij bij Beschermheren graag mensen in het zonnetje. Nu zouden we graag claimen dat het ons zonnetje is dat het hele land momenteel goed verwarmd, maar nee, ons zonnetje schijnt een stuk lokaler. Zo zijn de stralen van onze ‘in het zonnetje’ categorie gericht op Helga van Dijk, onze nieuwste aanwinst bij Beschermheren.

Officemanager zijn is topsport

Als je onze eerdere interviews met collega’s hebt gelezen dan weet je dat er een soort trend heerst. Een trend waarbij de meeste Beschermheren-en dames niet direct iets hebben gestudeerd gerelateerd aan IB. Vaak zijn ze door meerdere omwegen, waarbij gaandeweg enorm veel kennis en ervaring is opgedaan op het gebied van IB, geland bij Beschermheren. Een club waar ze maar al te graag onderdeel van willen zijn omdat wij elke dag weer aan onze klanten mogen bewijzen dat risk-based informatiebeveiliging werkt en er simpelweg niets leuker is dan het écht helpen van opdrachtgevers.

Helga van Dijk past perfect in dit rijtje want ook zij studeerde iets anders dan hetgeen ze zich nu op dagelijkse basis vol overgave mee bezighoudt. Zo begon Helga van Dijk haar academische carrière met de opleiding Sport en Bewegen en sportmanagement aan de Hanze Hogeschool. Tijdens haar studie genoot ze enorm van de sport (doet ze nog steeds) maar merkte ze ook op dat plannen en organiseren misschien nog wel meer haar ding was.

En laat organiseren en plannen nou net iets zijn dat als Office Manager een soort van tweede natuur voor je moet zijn. Dat blijkt ook wel als we een kijkje nemen naar de zaken waar Helga zich op dagelijkse basis mee bezighoudt. Zo is de 32-jarige Utrechtse verantwoordelijk voor een flink scala aan werkzaamheden. Dit is iets waar zij enorm van houdt. De diversiteit en uitdaging van haar takenpakket geeft haar energie en een drukke, maar uitdagende agenda daar doet ze het voor. Een echte spin in het web dus.

Nieuwe uitdagingen gevonden bij Beschermheren

Door de groei van Beschermheren en de alsmaar toenemende vraag vanuit onze klanten was wat versterking op de frontlinie wel gewenst. Zo begon de zoektocht naar een geschikte, nieuwe collega. En die werd gevonden in Helga die op dat moment zelf ook op zoek was naar een nieuwe uitdaging. En zo was het dat Helga afgelopen 1 juni haar eerste werkdag had bij Beschermheren, en dat bevalt iedereen uitstekend!

Ondanks dat Helga haar baan verloor door de corona-crisis voelde ze aan alles dat ze sowieso wel toe was aan iets nieuws. Na een tijd te hebben gewerkt in de reisbranche was het tijd om nieuwe dingen te leren en waar doe je dat beter dan bij Beschermheren? Dat is iets dat ook meteen wordt beaamd door haar:

“ Het is een plek om jezelf te ontwikkelen en te leren. Voor mij dus ideaal in deze nieuwe functie en ik mag oppakken wat mij leuk lijkt en waar ik goed in ben of juist iets in wil leren in de toekomst”

Desondanks dat ze nog niet heel lang werkzaam is bij, met afstand, het leukste bedrijf binnen de informatiebeveiliging heerst er positiviteit alom. Helga is binnen die korte tijd helemaal op haar plek en wij zijn op onze beurt zeer onder de indruk van haar energie en gedreven aanpak. Wanneer we vragen naar haar eerste indrukken wordt de nadruk vooral gelegd op de behulpzaamheid van haar collega’s, het dynamische team en de o-zo gezellige werksfeer. Zo heeft ze de afgelopen twee weken veel hulp mogen ontvangen uit allerlei collegiale hoeken. Hartstikke mooi om te zien!

Ook buiten kantoor lekker druk met een strakke planning?

Wanneer je veel aan het plannen en regelen bent moet je af en toe ook je hoofd leegmaken. En dat gebeurt dan ook zeker. Zo is Helga van Dijk zeer actief op sportief vlak en houdt ze zich bezig met tennis, power-hour, hardlopen en squash. Mocht Helga even niet achter haar bureau zitten (of staan) dan kan het zijn dat ze in de bergen zit. Dat is waar haar passie echt ligt. Lekker klimmen, wandelen en skiën. Voor een beetje adrenaline deinst Helga dus zeker niet weg.

Wij hopen natuurlijk, en stiekem gaan we daar gewoon vanuit, dat ze helemaal haar plekje zal vinden bij ons. Dankzij de informele, gezellige maar toch professionele cultuur heeft ze in ieder geval naar eigen zeggen een hele fijne werkplek gevonden en is dankzij haar aanwezigheid ook het aantal beschermvrouwen op de werkvloer plots verdubbeld.

Wij wensen Helga middels deze korte kennismaking in ieder geval heel veel succes en plezier toe bij Beschermheren! Wil jij ook een Beschermheer- of dame worden? Bekijk dan onze vacatures eens! We zijn altijd op zoek naar uniek talent en gemotiveerde mensen.

Beschermheren

Hessenbergweg 109
1101 BS Amsterdam Zuid Oost
T 020 21 70 444
info@beschermheren.nl
Routebeschrijving

Algemene voorwaarden

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.

Albert Einstein