Met de ISO27001 certificering honoreert ORTEC het verzoek van veel klanten.

Het bewijs dat de kwaliteit van de informatiebeveiliging voldoet aan de hoogste eisen.

Klantencase ORTEC

ORTEC is een toonaangevende aanbieder van optimalisatiesoftware en analyseoplossingen voor klanten in een groot aantal sectoren en is wereldwijd actief. Om de concurrentiepositie te verstevigen, wordt er binnen Ortec continue gekeken naar verbeteringen. Door het verhogen informatiebeveiliging binnen de organisatie en dit naar een consistent en hoger niveau te brengen wil ORTEC ten doel gesteld haar effici├źntie verhogen. Hierbij speelden ook de wensen van klanten een grote rol, steeds meer klanten vragen om de ISO27001 certificering.

 

Impact
Omdat een ISO27001 certificeringstraject een aardige impact kan hebben op de organisatie heeft ORTEC Beschermheren gevraagd hen te ondersteunen met kennis en deskundigheid.

De rol van de gecertificeerde consultants bestaat naast het begeleiden en adviseren van de organisatie, ook uit het leveren van een operationele bijdrage ter voorbereiding op de ISO27001 certificering.

 

Ervaring
Met de ervaring en begeleiding van Beschermheren heeft ORTEC het ISO27001 certificeringstraject succesvol doorlopen. De ervaring binnen het project heeft zich met name gefocust op het ondersteunen van de interne projectleider, inzichten van het ISMS en begeleiden, opleiden tijdens en uitvoeren van de intern audit. Daarnaast is er door de traditionele projectstructuur een continue bewaking op de voortgang van het project geweest een hebben we met elkaar op de juiste momenten kunnen sturen op het gewenste resultaat.

 

Het succes
De succesfactoren binnen dit project kenmerken zich door de pragmatische aanpak van de consultants en het toepassen van de bewezen standaardmethode, inrichting projectorganisatie en het Beschermheren Information Security Framework. Hierdoor, en door het commitment van het management en de beschikbaar gestelde resources, werd ook bij ORTEC het certificeringstraject succesvol behaald.

 

ISMS tooling
Ter waarborging van informatiebeveiliging werd er bij ORTEC onder begeleiding van de Beschermheren consultants een Information Security Management Systeem tool ingezet. Met deze tool kan ORTEC de actuele controle houden over het waarborgen van informatiebeveiliging op basis van de ISO27001 certificeringvereisten zonder dat dit extra capaciteit kost.

Beschermheren

Hessenbergweg 109
1101 BS Amsterdam Zuid Oost
T 020 21 70 444
info@beschermheren.nl
Routebeschrijving

Algemene voorwaarden

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.

Albert Einstein