Informatiebeveiliging traineeship bij Beschermheren

We zijn de 1 september op de kalender gepasseerd en dat is altijd een mooi moment. Niet omdat de zomer voorbij is, verre van zelfs, maar vanwege de frisse start van nieuwe professionals. Het ene bedrijf kondigt het nog mooier aan dan het ander en wij kunnen ons daar wel in vinden. Ook wij groeien namelijk op een mooi tempo door, maar daarover later deze maand meer. Vandaag hebben we het over de toenemende vraag naar specialisten en hoe onze informatiebeveiliging traineeship daar perfect op in speelt.

Gezocht: IB-professional met goede moed en ruime skillset

Als jij je enigszins bezighoudt met Informatiebeveiliging of privacy dan zal je hebben gemerkt dat er druk staat op de markt. En veel ook. Dit heeft alles te maken met een toenemende vraag naar specialisten binnen dit dynamische en vooral mooie vakgebied van ons. Een tekenend voorbeeld dient zich aan wanneer je kijkt naar vacatures voor de CISO rol. Sommige van deze oproepen staan al maanden open en dat ligt niet aan matige arbeidsvoorwaarde. Nee, dit heeft veel meer te maken met het enerzijds niet kunnen vinden van de juiste expertise en anderzijds de specialisten in dit vakgebied die een duidelijk voorkeur hebben m.b.t. hun taakomschrijving.

Ciso_vacature

Dat is ook gelijk de uitdaging van informatiebeveiliging. Het omvat niet één enkele discipline, het is multidisciplinair. Zo heeft de ene professional zich toegespitst op het organiseren (opzetten van) informatiebeveiliging terwijl de ander zich juist veel liever bezighoudt met het onderhouden van informatiebeveiligingen. Beide vragen andere vaardigheden en competenties maar zijn ook even belangrijk. Het probleem bij een vaste aanstelling is dan ook vaak dat beide rollen worden gevraagd waardoor specialisten werk moeten doen dat ze helemaal niet leuk vinden. En jij en ik weten beide dat daar niemand bij gebaat is. Met als uiteindelijk resultaat dat de kwaliteit te wensen overlaat en de werksituatie er nou niet bepaald gelukkiger op wordt.

Tegelijkertijd zien we wel dat bedrijven steeds meer gaan snappen dat ze wel echt wat met IB aan moeten. Vaak nog niet vanuit de juiste intrinsieke motivatie maar vanwege commerciële redenen, maar toch. Deze semi-bereidheid vanuit organisaties vertaalt zich vervolgens naar het onvoldoende beschikbaar stellen van middelen. Hierdoor wordt de verantwoordelijke voor IB binnen die organisatie gevraagd het onmogelijke te doen. Als het rennen van een marathon met geboeide enkels of het wakker blijven bij Knevel & van den Brink. Nagenoeg onmogelijk maar bovendien erg frustrerend en ontmoedigend. Zo voelen ook veel IB-experts zich in Nederland.

man_handcuffs

Het juiste DNA is van groot belang

Nu lees je dit en denk je “waarom zou iemand ooit in dit veld willen werken?”. Dat heeft alles te maken met onze werkwijze en aanpak. Een positief geloof en beschikken over het juiste ‘Beschermheren DNA’ om met de middelen die er zijn toch grote stappen te zetten. Dit is ook de reden waarom we hebben gemerkt dat organisaties veelvuldig vragen naar de expertise die wij in huis hebben. En die expertise zetten we natuurlijk ook graag in om nieuwe specialisten een kickstart te geven.

Wij zijn trots op onze medewerkers, dat wist je al want dat roepen we best vaak. Maar we menen het dan ook vanuit de grond van ons hart. Niet enkel vanwege hun kennis en kunde maar ook juist vanwege de manier waarop zij dingen aanpakken en zaken benaderen. Dit laatste dat noemen wij ons DNA. Al sinds het aannemen van de eerste medewerker (2015) gebruiken wij hiervoor een zogenaamd competentiekader. Dit wordt tijdens een eerste gesprek doorgenomen of de kandidaat past binnen het DNA dat wij zoeken. Waar we dan op selecteren? Eigenschappen als durf, respect, enthousiasme, kennisdelen, motivatie, omgaan met weerstand, pragmatisme, creativiteit en flexibiliteit zijn enkele voorbeelden van competenties die wij graag bij onze medewerkers zien.

Dit is niet alleen goed voor de klanten en projecten, maar zorgt er ook voor dat intern de neuzen dezelfde kant opstaan. Iedereen is tenslotte uit het zelfde hout gesneden. Leeftijd, geslacht, certificeringen of positie dat doet er bij ons allemaal niet toe. Iedereen deelt dezelfde normen en waarden, en daar gaat het om. En dit dragen wij ook uit in ons recent gestarte informatiebeveiliging traineeship.

Informatiebeveiliging traineeship bij Beschermheren

Afgelopen 1 september (daar heb je die datum weer) zijn we gestart met een groep young professionals die binnen het vakgebied van IB nog wel wat te leren hebben. Ook zij zijn niet geselecteerd op behaalde certificaten of leeftijd, maar op het Beschermheren DNA. Dit in de wetenschap dat kennis te leren is en kunde met de jaren komt. Deze toekomstige professionals volgen nu een intensief Informatiebeveiliging traineeship voor de komende 9 maanden. Elke week bestaat uit 2 dagen studie en 3 dagen per week meelopen in diverse projecten. Echte ‘learning on the job’ dus. En over 9 maanden? Dan verwachten we natuurlijk dat er een aantal volwassen beschermheren- en dames klaar gestoomd zijn om dat gespannen maar uitdagende werkveld van ons te betreden.

Een onderdeel zijn van dit leuke team en de tijd die je gegeven wordt is echt uniek en natuurlijk bieden we dit graag aan meerdere aan. Wil jij ook opdrachtgevers echt gaan helpen met een brede ondersteuning? Laat het ons weten en we komen graag met je in contact. Bij ons zijn de opties eindeloos. Tenminste, als je over het juiste DNA beschikt..

 

Beschermheren

Hessenbergweg 109
1101 BS Amsterdam Zuid Oost
T 020 21 70 444
info@beschermheren.nl
Routebeschrijving

Algemene voorwaarden

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.

Albert Einstein