FG’s op zoek naar GRC tools

Functionarissen Gegevensbescherming bijeen in Tiel

De top van FG NL samen in Tiel

Tiel was op 6 december jl. de plek waar meer dan 200 Functionarissen Gegevensbescherming bijeen kwamen. Een kennisbijeenkomst georganiseerd door het Nederlandse Genootschap voor Functionarissen Gegevensbescherming. Doel en opzet was bijpraten en uitwisselen van kennis, ervaringen en actualiteiten.

 

Op zoek naar GRC tools

Een actueel thema zijn de Governance, Risk Management & Compliance tools (GRC). Online oplossingen om de FG en de Informatieverantwoordelijke te helpen bij de implementatie en het onderhoud van hun AVG, NEN of ISO normen.

GRC tools helpen om het werk rondom de wetgeving en normenkaders makkelijker, beter en sneller te doen. Het aanbod aan tools is groot. Hoe kies je de juiste tool die past bij jouw situatie en wensen? Daar straks meer over.

 

De magische driehoek

Een zijstap ten aanzien van iets dat ons opviel. Als het gaat om hun rol en taak dan hebben FG’s, CISO’s en Kwaliteitsverantwoordelijken veel gemeenschappelijk. Beleidsstukken, procesbeschrijvingen, registers, controles, audits en rapportages. Veel werk wat ze heel goed samen kunnen doen. Om daarmee tijd en geld te besparen en onnodig ‘dubbel’ belasten van de organisatie te voorkomen.  Niet volledig onder één pet want controle en scherpte op elkaars werk blijft nodig. Maar samenwerken is zeker een goed idee.

 

GRC tooling kan daarbij helpen

GRC tooling kan bijdragen aan die samenwerking. Bijvoorbeeld omdat veel tools de overlap tussen de verschillende normen en themagebieden filteren. Ze geven daarbij helder aan wat er gezamenlijk of voor het eigen themagebied gedaan moet worden. Niet alleen bij de implementatie maar ook bij het jaarlijkse onderhoud en de uitvoeren van de controles.

 

De boodschappenlijst

Hoe vind je in al het aanbod de best passende tool? Om u daarbij op weg te helpen hebben we een huiswerklijst gemaakt. Een aantal vragen die u helpen om de wensen en eisen voor een nieuwe GRC tool scherp te krijgen. We hebben ze opgenomen in de presentatie die we op de kennisbijeenkomst in Tiel gebruikt hebben.

Vraag uw persoonlijke exemplaar eenvoudig aan via onderstaand formulier.

 

Ik ontvang graag een persoonlijk exemplaar van de presentatie

14 + 12 =

Beschermheren

Daalwijkdreef 35
1103 AD Amsterdam
T 020 21 70 444
info@beschermheren.nl
Routebeschrijving

Algemene voorwaarden

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.

Albert Einstein