Stage lopen bij Beschermheren | Koen van der Wolf

Het lijkt nog zo kort geleden dat we onze lezers voor het eerst kennis lieten maken met onze stagiair Koen. Maar, zoals gebruikelijk vliegt de tijd enorm en is het nu alweer tijd om Koen te laten gaan. Dit doen we uiteraard niet voordat we even hebben stilgestaan bij zijn periode bij Beschermheren en natuurlijk hoe het is afgelopen met zijn afstudeerstage.

Snel aan de slag als onderdeel van het team

Iedereen moet even wennen als je voor het eerst bij een ander bedrijf terecht komt, dat is niet meer dan logisch. Je hebt plots veel nieuwe collega’s, nieuwe manieren van werken en een ander ritme. Koen pakte de zaken bij ons echter snel op en had al snel zijn draai gevonden. Met een aardige portie aan energie verscheen hij ’s ochtends op kantoor en ging hij bezig met zijn afstudeeropdracht. Naast hard werken was er ook veel ruimte voor wat grappen en ontspanning. Dat is ook wel hoe wij de werksfeer bij Beschermheren zouden willen omschrijven. Er wordt absoluut hard gewerkt, maar er is meer dan genoeg ruimte voor ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Ook voor onze stagiairs.

Stage lopen bij Beschermheren is dan ook meer dan ‘werken aan je opdracht’. We kijken naar zaken die je graag wilt leren en proberen je echt bij cases te betrekken. Hier hebben we allebei ook wat aan. Wij vergaren vaak nieuwe inzichten omdat de ‘jongere generatie’ anders naar dingen kijkt. En de stagiairs doen mooie ervaringen op en krijgen zo ook het gevoel dat ze er écht bij horen. En zo zien we dat graag.

“De afgelopen maanden bij Beschermheren zijn heel goed bevallen, in deze periode veel geleerd en een mooie tijd gehad. Graag wil ik het hele team van Beschermheren bedanken

Interessante inzichten en een mooi eindresultaat

De opdracht van Koen had betrekking op de staat van informatiebeveiliging binnen MKB Nederland en de daarbij behorende dreigingen. Koen koos niet voor niets voor het MKB. Maar liefst 50% van alle cyberaanvallen is gericht op deze groep. Daarnaast zorgde het MKB in 2020 ook nog eens voor 70% van de werkgelegenheid. Een absolute onmisbare schakel in de Nederlandse economie dus. Maar ook een kwetsbare schakel.

Koen ging aan de slag met zijn onderzoek aan de hand van vele interviews en onderzoek bij meerdere MKB bedrijven. De resultaten zijn interessant en tegelijkertijd zorgwekkend. Hieronder een kleine greep uit de conclusies van Koen:

  • Data is het nieuwe goud
  • Informatiebeveiliging in het MKB wordt nog te vaak als “nevenactiviteit” gezien
  • Er wordt te weinig aandacht en budget besteed aan informatiebeveiliging
  • Het MKB heeft nog veel stappen te zetten op het gebied van informatiebeveiliging

 

Een mooi en interessant onderzoek dat Koen vorige week met veel succes heeft verdedigd. Voor zowel zijn scriptie als de zitting kreeg Koen een mooi cijfer. Daarmee heeft hij zelf voor een mooi slotstuk gezorgd wat betreft zijn periode bij Beschermheren. Als we hem vragen naar mooie herinneringen dan memoreert hij voornamelijk aan de vele potjes pingpong. Blijkbaar is pinpong-koning Ezra nog steeds niet van zijn troon afgestoten.

Ben jij nou heel goed in pingpong en zoek je een stage binnen de informatiebeveiliging? Dan hebben wij binnenkort wellicht wel een plek voor jou! Neem contact met ons op voor meer informatie of een kennismakingsgesprek.

 

Beschermheren

Hessenbergweg 109
1101 BS Amsterdam Zuid Oost
T 020 21 70 444
info@beschermheren.nl
Routebeschrijving

Algemene voorwaarden

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.

Albert Einstein