Stage bij Beschermheren | Koen van der Wolf

Beschermheren is inmiddels voor veel bedrijven een zeer gerespecteerde partner op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. In de afgelopen periode hebben we veel bedrijven uit de informatietechnologie (IT) branche ondersteund in hun certificering voor zowel de ISO27001 als NEN7510. Is er sprake van een trend dat bedrijven binnen de IT-branche zich certificeren? Of zit dit toch anders?

Om daarachter te komen hebben we contact gezocht met Koen. Koen studeert aan de Hogeschool in Den Bosch en moet voor de afronding van zijn studie een eindopdracht doen waarmee hij in de “toekomst” van informatiebeveiliging kan kijken. Om die reden heeft hij gekozen om dit bij Beschermheren te komen doen.

Koen, wat ga je doen bij Beschermheren?

  • Bij Beschermheren ga ik mijn scriptie schrijven voor mijn opleiding Integrale Veiligheidskunde. Ik heb lang nagedacht over het te onderzoeken onderwerp maar het zal gaan over het huidige dreigingslandschap (op het gebied van IB) voor MKB-bedrijven. Naast het schrijven van mijn scriptie hoop ik uiteraard veel te leren van andere collega’s en mooie inzichten te vergaren over hetgeen wat zij doen.

Wat gaat jouw onderzoek precies inhouden?

  • Mijn onderzoek zal dus gaan over hoe het gesteld is met informatiebeveiliging binnen het MKB. Om het niet al te globaal te maken, leg ik de focus op een bepaalde (nader te bepalen) sector/branche binnen het MKB. Hierbij zal ik niet alleen kijken naar de organisatie, maar ook zeker naar mens en techniek. De data voor dit onderzoek zal ik voornamelijk, hopelijk, verkrijgen aan de hand van de quickscan op de website. Allereerst ga ik klanten benaderen of ze mij willen helpen met mijn onderzoek. Na een volmondig ja zal ik ze een aantal vragen stellen en ze vervolgens vragen de quickscan te doen. Aan de hand van deze data hoop ik om een zo sterk mogelijk rapport op te stellen.

 

Wilt u Koen helpen met zijn scriptie en tegelijkertijd zelf interessante inzichten vergaren? Neem dan direct contact op met Koen via koen.vanderwolf@beschermheren.nl of stuur een persoonlijk bericht via LinkedIn. Wilt u liever eerst wat meer weten over Koen voordat u hem een berichtje stuurt? Dat begrijpen we. Daarom vertelt koen u graag nog meer over zijn dagelijks leven, zijn favoriete bezigheden en natuurlijk waarom hij koos voor Beschermheren. Wij hebben namelijk het idee dat Koen goed bij ons past, maar ziet hij dat zelf ook zo?..

Vertel Koen, heb je er zin in?

  • Absoluut, ik kan eigenlijk niet wachten om te beginnen. Dat klinkt misschien wat ijverig maar ik heb er echt veel zin in. Ondanks dat het nu allemaal wel wat anders zal zijn dan ‘normaal’ natuurlijk door Covid-19, gaan we er zeker iets moois van maken.

Waar kom jij zelf vandaan? En wat doe je graag in je vrije tijd?

  • Ik studeer in ’s-Hertogenbosch maar woon nog thuis in een dorp onder de rook van Gouda. Ik geniet enorm van teamsporten, dat is ook de reden dat ik meermaals per week bij de plaatselijke FC te vinden ben. Samenwerken en samen strijden voor een doel vind ik heerlijk, een echte teamplayer dus. Daarnaast ben ik ook nog een aantal keer per week in de sportschool te vinden, alhoewel dat nu wat lastig is. Daarom heb ik een eigen sportschool(tje) op zolder gemaakt. Naast al dat sporten probeer ik ook veel te reizen in de vorm van stedentrips en door lekker de natuur in te gaan. En zoals het een goede student betaamt geniet ik ook zeker van wat drankjes met vrienden en vier ik ook graag het leven met voldoende feestjes. Vorig jaar hebben we zelfs ons eigen festival gebouwd voor een weekend. Ik denk dat ik als gezelligheidsdier daarom ook goed binnen het team van Beschermheren pas. Ik heb namelijk het idee dat er naast hard werken ook veel ruimte is voor plezier en zo nu en dan (na werktijd) een borrel!

Hoe ben jij bij Beschermheren gekomen?

  • Na het afronden van mijn minor Big Data & Privacyveiligheid vorig jaar ging ik opzoek naar een afstudeerstage voor het laatste deel van mijn opleiding. Ik heb de minor gekozen omdat het een ontzettend actueel onderwerp is, dagelijks vinden er datalekken plaats en wordt er niet goed omgegaan met privacygevoelige informatie. De minor heb ik gedaan aan de hogeschool Utrecht en een paar weken geleden afgerond met een 7.6 gemiddeld. Ik vond de minor zo interessant dat ik besloot dat ik graag nog meer kennis wilde vergaren op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. Daarom heb ik de stap gezet om een afstudeeropdracht in deze richting te zoeken. Toen zag ik een oproep voorbij komen op Linkedin van Marc. Na een telefonisch gesprek en een corona-proof onderonsje was er al snel een klik. Het belang van een goed netwerk heeft zich maar weer eens bewezen.

Het zijn natuurlijk rare tijden, heb je al collega’s ontmoet?

  • Ik heb inmiddels Marc, Ezra en Erwin en Ad mogen ontmoeten. Wat me eigenlijk meteen opviel was de relaxte en informele sfeer die er onderling hangt. Het is duidelijk dat er hard gewerkt wordt om tot de mooiste resultaten te komen, maar er is ook genoeg ruimte om een lolletje te trappen. Daar houd ik wel van. Met Ezra heb ik het ook meteen wat uitgebreider over mijn onderzoek gehad en hij zal voor het verdere verloop van het onderzoek als sparringpartner fungeren. Hartstikke fijn! Lang verhaal kort, tot nu toe bevalt het helemaal prima. Ik hoop de rest van het team snel te mogen ontmoeten.

Veel plezier en succes!

  • Dankjewel, ik heb er veel zin in.

 

Ook stagelopen of werken bij Beschermheren? Hier vindt u onze actuele vacatures!

 

Beschermheren

Hessenbergweg 109 1101 BS Amsterdam Zuid Oost T 020 21 70 444 info@beschermheren.nl Routebeschrijving Algemene voorwaarden

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.

Albert Einstein