In het zonnetje | Tony Lemmers

Het is altijd fijn om een ‘in het zonnetje’ artikel te schrijven wanneer de zon daadwerkelijk buiten ook schijnt. Dan lijkt het wat meer te kloppen. Hopelijk geniet u van dit artikel, waarin we kennis maken met Tony Lemmers, net zoveel als van de zonnestralen buiten.

Het lijkt haast een rode draad te worden, werken bij Beschermheren zonder dat je hiervoor een passende vooropleiding hebt gevolgd. Dit zagen we bij Erwin die detailhandel studeerde maar ook bij Tony Lemmers die koos voor Commerciële Economie (CE). Dit betekent natuurlijk niet dat IT- / IB-gespecificeerde opleidingen niet nodig zijn, maar het betekent wel dat wij bij Beschermheren meer kijken naar de persoon, kennis en mentaliteit dan naar het diploma.

‘Mijn opleiding sluit niet direct aan bij wat ik vandaag de dag doe, maar dankzij ervaring weet ik inmiddels van veel onderwerpen best veel’

Ene Marc Meesterman nam contact op

Nadat ik mijn CIPP (Certified Information Privacy Professional) behaald had plaatste ik dit succes op LinkedIn. Niet veel later kreeg ik een berichtje van ene Marc Meesterman. Hij vertelt mij dat ze bij Beschermheren, naast mensen voor informatiebeveiliging, ook mensen wilde hebben voor Privacy. Wat volgde was een prettig gesprek en de rest is geschiedenis. Marc had zelfs meteen een klus voor mij bij ParkNow (beter bekend van de ParkMobile parkeer app). Dit was in augustus 2018 en sindsdien heb ik met veel plezier aan diverse mooie projecten mogen werken vanuit Beschermheren.

Het mooie aan het project bij ParkNow was het feit dat ik in een volwassen InfoSec afdeling terecht kwam. Ook was er binnen het bedrijf een goede bereidheid om voor Privacy een extra stap/ inspanning te doen. Bij projecten als deze ben ik voornamelijk gedetacheerd op functies als Privacy Officer of Functionaris Gegevensbescherming. Zo ben ik momenteel actief als Privacy Officer bij het RIVM en tegelijkertijd ben ik als FG bezig bij OVER-gemeenten. Ook de opdracht bij het RIVM geeft mij veel energie omdat er heel veel, heel zorgvuldig, moet gebeuren. Kortom, een hele drukke maar vooral ook leuke en uitdagende agenda.

Zelfontplooiing en kennis vergaren

Als ik terugdenk aan dat moment dat Marc mij een berichtje stuurde ben ik blij dat ik op zijn aanbod ben ingegaan. Beschermheren is voor mij een superleuke club waar je lekker snel kunt schakelen. Combineer dit met interessante opdrachten en je hebt wat mij betreft een succesformule te pakken. Wat ik ook erg fijn vind, is de ruimte voor zelfontplooiing. Zo wil ik me graag verder verdiepen in de AVG en andere privacywetgeving, maar wil ik tegelijkertijd ook verbreden richting IB. Ik ben namelijk van mening dat deze twee onderwerpen elkaar hard nodig hebben.

Natuurlijk neem ik ook regelmatig even een momentje voor mezelf. Ik merk hoe belangrijk dit is en gelukkig heb ik hobby’s waardoor ik echt even niet meer met werk bezig ben. Zo rij ik erg graag motor (Suzuki V-strom). Hiermee tour ik met veel plezier door heel Nederland en nabijgelegen landen. En als ik niet op mijn motor zit dan ga ik alsnog lekker naar buiten, maar dan te voet. Wandelend door de prachtige natuur die Nederland te bieden heeft. Soms is het even zoeken, maar we hebben het zeker!

Werken bij Beschermheren?

Tot slot zou ik iedereen die nog twijfelt over werken bij Beschermheren willen adviseren om gewoon eens contact op te nemen. Behalve dan natuurlijk wanneer je niet op zoek bent naar interessante en uitdagende klussen op het gebied van IB/Privacy, wanneer je niet met leuke collega’s wilt samenwerken en wanneer je ook liever niet op leuke uitjes gaat.

Beschermheren

Hessenbergweg 109 1101 BS Amsterdam Zuid Oost T 020 21 70 444 info@beschermheren.nl Routebeschrijving Algemene voorwaarden

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.

Albert Einstein