In het zonnetje | Rob Veerman

Een tijdje terug zeiden we het al. Beschermheren groeit, en flink ook! Daarom zijn we deze week terug met een nieuwe ‘In het zonnetje’. Ditmaal laten we je kennis maken met onze nieuwste informatiebeveiligingsconsultant Rob Veerman. Rob is per 1 september begonnen met het traineeship bij Beschermheren. Wij zijn benieuwd hoe het hem tot dusver vergaat!

Van studiebank naar kantoorstoel

Als ik het interview van Rob Veerman terug lees dan past ‘hoe snel kan het gaan’ wel heel erg binnen dit plaatje. Rob is namelijk pas zeer recent afgestudeerd. Met verve ronde hij zijn opleiding Security Studies te Leiden af. Het was nog geen week later dat hij al op ons kantoor zat. Onder het mom van ‘even kennismaken en een bakje koffie’ is het daarna snel gelopen. Rob was dermate onder de indruk van wat hij hoorde dat hij eigenlijk meteen wilde beginnen. Daags na het gesprek merkte hij dat hij steeds enthousiaster aan het worden was. Dan is een keuze natuurlijk snel gemaakt. Al geeft Rob zelf wel aan dat hij niet koos voor Beschermheren omdat ‘zij het eerst’ waren. Het gevoel was echt goed en hij had verder simpelweg niet de behoefte om met andere organisaties te praten. Of misschien zat er gewoon iets in de koffie? Hoe dan ook, Rob ging binnen een week van de studiebanken naar een bureau bij ons in Amsterdam.

Ik was nog geen week afgestudeerd, had mijn diploma nog niet eens in ontvangst genomen en toen was daar Beschermheren

Zijn studie sloot (voor de verandering) goed aan bij wat hij vandaag de dag bij Beschermheren doet. Zo houdt de studie zich bezig met een breed scala aan veiligheidsuitdagingen, iets waar hij tijdens zijn werk als informatiebeveiligingsconsultant natuurlijk ook veel mee te maken heeft. Daarnaast leerde hij ook om kritisch te denken. Een vaardigheid waar elke IB-consultant veelvuldig op terug moet vallen tijdens diens werkzaamheden.

Stappen zetten met het traineeship

Het traineeship bij Beschermheren bevalt Rob Veerman uitstekend. 3 dagen per week is hij gedetacheerd als Privacy Officer bij GGD Hollands Noorden. Hier is hij verantwoordelijk voor onder andere het bijhouden van het verwerkingsregister, inzage- en verwijderverzoeken,DPIA’s (Data Protection Impact Assessments) en algemene privacy vragen. Een mooi maar uitdagend takenpakket voor iemand die pas net komt kijken. Dat is echter wel hoe je het snelst leert en natuurlijk kan Rob rekenen op scherpe begeleiding van zijn collega’s. De andere 2 dagen van de week werkt Rob op kantoor verder aan zijn skills en kennis aan de hand van cursussen, trainingen en met zijn neus in de (digitale) boeken.

Het uitdagende van het werk is ook dat elk project anders is. Er is geen one size fits all oplossing binnen dit werkgebied

Wanneer we Rob vragen wat het werk bij Beschermheren nou zo leuk maakt hoeft hij niet lang na te denken. “De collega’s, het contact met diverse bedrijven, de variatie van projecten en de pingpongtafel”. Rob schijnt, zo heb ik vernomen, een nogal bedreven pingponger te zijn. Maar goed, iedereen die hard werkt moet natuurlijk soms even lekker ontspannen. Groot gelijk dus! De collega’s zijn echter de reden dat Rob zonder problemen elke ochtend vroeg vanuit Den-Haag vertrekt om met een lach de kantoordeuren open te zwaaien. Zo is iedereen vriendelijk en zeer behulpzaam. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk vragen stelt, al is het voor de derde keer.

In zijn vrije tijd is Rob net zo druk als wanneer hij bij ons op kantoor zit. Zo is hij nauw verbonden met de JVOD in Den Haag als bestuurslid. Daarnaast zien we hem regelmatig terug in de sportschool, heeft hij tijdens de corona leren pianospelen (het entertainment tijdens de kerstborrel is bij deze ook geregeld) en glijdt hij je zonder problemen voorbij op de schaatsen. Een druk bestaan dus voor deze nieuwe, zeer welkome, toevoeging aan ons team.

Beter dan dit wordt het niet

Waarom iedereen bij Beschermheren zou moeten werken is voor Rob ook geen lastige vraag.

Omdat Beschermheren gevarieerd werk kan aanbieden, waarbij ontzettend vriendelijke collega’s altijd paraat staan om je ergens bij te helpen

Zelfs wanneer je geen affiniteit met, of zelfs een aversie jegens, IB hebt dan wordt het door Beschermheren nog leuk gemaakt. Iedereen voelt zich thuis en durft open en eerlijk met elkaar te communiceren. Een top omgeving om in te werken dus!

Ben jij nou op zoek naar een nieuwe uitdaging en sta je er voor open om nieuwe dingen te leren? Ben je nog niet erg bekend met informatiebeveiliging maar lijkt het je wel interessant om hier eens wat meer over te horen? Dan zou jij ook eens moeten komen proeven hoe goed onze koffie is. Wij zijn namelijk altijd op zoek naar uniek talent. We horen graag van je!

Beschermheren

Hessenbergweg 109
1101 BS Amsterdam Zuid Oost
T 020 21 70 444
info@beschermheren.nl
Routebeschrijving

Algemene voorwaarden

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.

Albert Einstein