In het zonnetje | Maarten Kokkes

Een beschermheer of dame dat word je niet zomaar. Laten we eerlijk zijn, we zijn nou eenmaal een unieke club mensen met een evenzo unieke manier van aanpakken. Wij varen niet mee op de golven van wat standaard is, maar gaan graag van koers af voor het maximale resultaat. Wij gaan verder voor onze klanten en helpen ze groeien en invulling geven aan hun ambities. Kan je het vergelijken met een kunstvorm? Mogelijk. Maar zoals bij elk schitterend doek of beeld hoort een kunstenaar. En die hebben wij hier ook rondlopen en wel in de vorm van Maarten Kokkes.

Met pensioen? Nee, nog veel te leuk!

Maarten is de eerste in ons team die de pensioengerechtigde leeftijd heeft behaald. Maar is dat voor Maarten reden om te stoppen? Zeker niet. Daar zijn wij heel erg blij mee want zijn kennis en kunde is ongekend.  Daarmee is Maarten in de laatste jaren van zijn ‘werkleven’, hoe somber dat ook klinkt, nog enorm van toegevoegde waarde voor zijn opdrachtgevers. Zo heeft hij onder andere bij financiële instellingen, woonstichtingen, Nuts-organisaties en logistieke dienstverleners zijn sporen verdiend. Al deze bedrijven heeft hij begeleid naar een volwassenere vorm van informatiebeveiliging en heeft hij zorggedragen voor aantoonbare compliancy.

Wie is deze man dan echt? Een liefhebber van zijn werk en vakgebied, dat weten we, maar hoe is hij hier gekomen? Na zijn studie scheikunde kwam hij in 1986 terecht in de IT. Voor de rekenwonders onder ons, dat is inmiddels dus al 35 jaar. 14 jaar hiervan werkte hij voor Cap Gemini, tot 2000. Hier begon hij als system specialist en groeide hij door tot projectmanager. Na dit avontuur besloot Maarten de wereld van finance te verkennen. Hij deed dit onder andere in de hoedanigheid van Security Officer en Information Risk Manager.

Een echte Beschermheer

Sinds 2017 is Maarten een onderdeel van Beschermheren en met veel succes, zoals we hierboven al uitgebreid hebben besproken. Maar een beschermheer is zoveel meer dan een lijst met kennis en ervaring. Belangrijk, tuurlijk. Maar niet het enige dat telt. In de term ‘beschermheer’ zit het woord ‘heer’ verstopt. Ook een harde eis als je bij ons komt werken. Een eis waar Maarten overigens zonder problemen aan voldeed. Het is een charismatische man die graag een goed glas rode wijn mag drinken in zijn vrije tijd. Ook speelt hij bridge op het hoogste niveau en verkent hij samen met zijn partner regelmatig de wereld. Als we Maarten in 1 woord moeten omschrijven? Een levensgenieter.

We zetten graag mensen in het zonnetje bij Beschermheren en met wie beter te beginnen dan met Maarten? Een man met moed en vechtlust die op latere leeftijd er nog voor heeft gekozen om bedrijven te helpen als consultant. Omdat hij het zo leuk vindt en belangrijk om zijn kennis te delen. Dankzij zijn oplossingsgerichte aanpak is hij een onmisbare schakel gebleken bij ons maar ook bij de organisaties waarvoor hij heeft gewerkt.

Wij hopen dat hij nog even doorgaat met hetgeen waar hij zo goed in is. Dat hij zijn kennis nog lang deelt met zijn collega’s en klanten. En dat hij vooral geniet, zoals het een echte beschermheer betaamt.

Beschermheren

Hessenbergweg 109 1101 BS Amsterdam Zuid Oost T 020 21 70 444 info@beschermheren.nl Routebeschrijving Algemene voorwaarden

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.

Albert Einstein