In het zonnetje | Ezra Rojer

Ondanks dat het zonnetje op moment van schrijven ver te zoeken is, ga ik toch mijn best doen om weer iemand in het zonnetje te zetten. Ditmaal is dat Ezra Rojer, Beschermheer sinds 2020 en een collega met wie ‘sparren op de werkvloer’ zomaar een potje boksen kan betekenen. Laten we eens gaan kennismaken!

Van scriptie naar opdracht

In tegenstelling tot de voorgangers in dit segment, wist Ezra Rojer al tijdens zijn studie dat hij richting IB wilde gaan. Dit kwam met name vanwege het feit dat veiligheidsvraagstukken hem zeer aanspraken. Zo begon Ezra met een bachelor internationale betrekkingen en organisaties. Zoals hij zelf zegt, een ‘soort politicologie op internationaal niveau’. Ga er maar aanstaan. Na een tussenjaar vervolgde Ezra zijn academische route met een master Crisis and Security Management. Daar viel zijn oog op Informatiebeveiliging. Omdat dit helaas niet breed genoeg werd aangeboden binnen het curriculum moest hij zelfs iets verzinnen. Dit deed hij in de vorm van een stage bij Europol (Information Security department) en voegde hij daar ook nog de Massive Open Online Course (MOOC) van Cambridge University aan toe. Toen het tijd werd om de scriptie te schrijven hoefde hij hier niet lang over na te denken. Een risicoanalyse en het verzamelen van Threat Intelligence om een beeld te schetsen van de stand van IB bij een bedrijf. En dat is wat hij vandaag de dag nog steeds met veel plezier doet.

Na zijn afstuderen ging Ezra met veel energie op zoek naar een baan. Zoals zo vaak was daar wederom de Heer Meesterman die Ezra al snel uitnodigde voor een bakkie koffie. De rest van dit verhaal kennen we inmiddels wel en zo begon Ezra in januari van 2020 bij Beschermheren. Een keuze waar hij geen moment spijt van heeft gehad.

“De informele werksfeer, mogelijkheid om te kunnen lachen samen, en kansen die BSH geeft om ervaring op te doen en te leren heeft mij doen kiezen om een beschermheer te worden”

De verschillende rollen maken mijn werk leuk

In de praktijk zien we Ezra terug in verschillende hoedanigheden binnen de IB. Zo is hij momenteel voornamelijk actief als consultant op projectbasis bij verschillende opdrachtgevers. Hierbij begeleidt hij ISO27001/NEN7510 certificeringstrajecten. Daarnaast is Ezra ook actief als CISO bij reeds gecertificeerde opdrachtgevers in de vorm van onze Ciso as a service constructie. Tot slot, alsof het allemaal nog niet genoeg was, is hij ook actief als Privacy Officer. In deze rol is hij verantwoordelijk voor het privacy management system. Een zeer volle agenda dus.

Toch is er voor Ezra altijd nog meer om naar toe te werken. En die kansen krijgt hij natuurlijk bij BSH. Zo heeft hij het afgelopen jaar de Certified Information Security Manager (CISM) cursus doorlopen. De hoop is dat dit hem weer nieuwe kansen zal bieden omdat hij zodoende meer gedetacheerd kan worden. Dat is een compleet andere tak van sport t.o.v. werken op projectbasis en dus weer nieuwe ervaringen en lessen!

Je dacht zeker dat zijn agenda nu al helemaal vol zat he? Nee hoor, er is altijd wel een gaatje te vinden. Zo heeft Ezra ook stagiair Koen geholpen met het schrijven van zijn scriptie. Omdat hij dit redelijk recent nog zelf heeft moeten doen kon hij Koen hier goed mee helpen. Met trots kijkt Ezra nu hoe Koen te werk gaat en wat hij al heeft behaald. Dat is hoe Beschermheren werkt, een kleine doch hechte familie waar iedereen elkaar zo goed mogelijk probeert te helpen.

Incasseren maar vooral leren

Dat deze drukke persoon soms even stoom moet afblazen is meer dan logisch. Zo staat Ezra Rojer regelmatig in de boksschool. Dit begon met het leren van techniek en eenrichting gevechten met de bokszak. Na een halfjaar besloot hij te gaan sparren met de heren van het gevorderde klasje. Dat heeft hij geweten. Een flink aantal klappen later leerde hij hoe hij moest incasseren. Iets dat hij tijdens zijn werk ook heeft moeten leren. Zo zegt hij zelf:

“Het leren over bepaalde onderwerpen is heel anders dan de praktijk. Niet alles kan gelijk goedgaan en je moet omgaan met fouten of onverwachtse ontwikkelingen. Gelukkig heb ik mijn collega’s om mijn techniek te blijven bijspijkeren en scherp te houden”

Of werken bij Beschermheren een goede stap is geweest? Absoluut! Met name de werksfeer en het kunnen sparren (non-fysiek) met collega’s is wat werken bij Beschermheren heel erg leuk maakt. En wil je groeien als persoon maar ook als professional? Dan zit je bij Beschermheren helemaal goed. Hier wordt echt geluisterd naar jouw wensen, een echte aanrader dus voor eenieder die een carrière in de IB ambieert.

Beschermheren

Hessenbergweg 109
1101 BS Amsterdam Zuid Oost
T 020 21 70 444
info@beschermheren.nl
Routebeschrijving

Algemene voorwaarden

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.

Albert Einstein