In het zonnetje | Erwin van Dijk

Nadat we Maarten enige tijd geleden in het zonnetje hebben gezet, is het nu de beurt aan Erwin van Dijk. Inmiddels bijna vier jaar in dienst bij Beschermheren en dit zal hopelijk nog vele jaren zo blijven. Met zijn oneindige kennis van information security en risk-awareness processen is Erwin al meerdere malen een onmisbare schakel gebleken in ons team. Maar hoe is Erwin terecht gekomen bij Beschermheren? En heeft hij wel of geen seizoenkaarten voor Ajax? Laten we kennis gaan maken met Erwin van Dijk.

 

‘mensen helpen, daar doe ik het voor. Organisaties veiliger maken samen met mijn collega’s. Dag in en dag uit’

Soms doe je een studie en op het moment dat je het diploma in de hand hebt zie je pas in dat dit het niet helemaal is. Of helemaal niet in het geval van Erwin. Hij studeerde detailhandel maar kwam er al snel achter dat de ambitie hier niet lag. In 1992, na zijn diensttijd, kwam hij bij ING terecht. Hier kreeg hij een kans om de HEAO-opleiding te volgen en dit lag hem meer. Van 2005 tot 2017 werkt Erwin binnen de information security van ING en het juiste pad is gevonden. Uiteindelijk heeft hij 25 jaar bij ING mogen werken en hier ook echt de kans gekregen om te groeien. Zoals hij zelf zegt ‘Wat ik nu doe is mede door ING, niet door mijn opleiding’

Een kop koffie als begin van een mooie samenwerking

Het is ‘pas’ in 2017 dat hij voor het eerst aanklopt bij Beschermheren. Op uitnodiging van Marc Meesterman wordt er een kop koffiegedronken en er is meteen een klik met zowel het werk als ook de personen bij Beschermheren. Een leuke groep mensen van gevarieerde leeftijd, achtergrond en kennis. Vooral dat laatste spreekt hem erg aan. Erwin voelt zich op zijn plek en ook aangetrokken tot een manier van werken waarbij hij als processpecialist meer tot zijn recht komt.

En waar voer je dan je eerste project uit nadat je 25 jaar bij een bank hebt gewerkt? Juist ja, bij een bank. Erwin zijn eerste opdracht was als riskmanager bij Nationale Nederlanden in zowel Den-Haag als Rotterdam. Ze zaten toen midden in een fusie, of overname, afhankelijk van aan wie je het vraagt. Omdat dit weer een bank was viel de overstap erg mee. Elke bank kent tenslotte toch dezelfde regels, manier van werken en structuren. Wat dat betreft een ideaal eerste project. Hij genoot van de toegevoegde waarde die hij daar kon zijn en de hulp die hij kon bieden bij, onder andere, Risk management en Identity & Access Management taken

Mensen helpen zit in het bloed

Daar bleef het natuurlijk niet bij. Inmiddels heeft Erwin aan een vijftal projecten gewerkt uit naam van Beschermheren. Driemaal bij semioverheid en eenmaal bij een uitzendbureau. ‘Beide erg leuk, maar de afwisseling is zeer belangrijk.’ Wanneer gevraagd naar het verschil tussen zijn manier van werken tijdens zijn eerste project en nu, bijna 4 jaar later, wijst Erwin op een aloude wijsheid ‘vriendelijkheid helpt’. Ofwel, als je iets voor elkaar wilt krijgen en mensen mee wilt krijgen duurt vriendelijkheid het langst. In zijn rol als riskmanager is het belangrijk dat iedereen, elk individu binnen de organisatie, zich bewust is van het belang van information security. Soms blijkt dat lastig, maar mensen helpen zit echt in zijn bloed.

Dat blijkt ook wel wanneer hij gevraagd wordt naar waar hij nou zo’n energie uithaalt om dit elke dag te doen. Het antwoord is simpel, ‘mensen helpen, daar doe ik het voor. Organisaties veiliger maken samen met mijn collega’s. Dag in en dag uit’. Een mooi antwoord van een gezellig mens die er enerverende hobby’s op na houdt. Zo heeft hij al sinds jaar en dag een seizoenkaart bij Ajax, is hij praktiserend scubadiver (-maar dan wel in het buitenland) en is hij ook regelmatig op de kartbaan te vinden waar hij deelneemt aan een heuse kartcompetitie. Was dat alles? Nee, hij springt ook graag nog 1 keer per jaar boven Texel uit het vliegtuig in een tandemsprong.

Wij van Beschermheren hopen van harte dat hij nog lang zo intens blijft genieten van zijn werk en van zijn hobby’s. Want dat doet hij. Op het moment dat mensen helpen de belangrijkste motivator is dan ben je een echte Beschermheer. Bedankt Erwin, op nog vele mooie jaren!

Ben je zelf ook opzoek naar een leuke werkgever die je de ruimte geeft om je te ontwikkelen? Om te werken in een team vol met enthousiaste en gezellige mensen? Kijk dan eens naar onze openstaande vacatures of neem contact met ons op.

 

Beschermheren

Hessenbergweg 109 1101 BS Amsterdam Zuid Oost T 020 21 70 444 info@beschermheren.nl Routebeschrijving Algemene voorwaarden

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.

Albert Einstein