In het zonnetje | Arend Griekspoor

Ondanks dat het zonnetje zich steeds minder laat zien, gaan wij bij Beschermheren natuurlijk onverhoopt verder. Ditmaal laten we je kennis maken met Arend Griekspoor. Hij is per 1 september 2021 begonnen met het traineeship bij ons. Hoe dat bevalt en welke uitdagingen hij tot nu toe is tegengekomen? Laten we hem dat eens vragen!

Van geschiedenis naar de toekomst

Arend heeft zich tijdens zijn studie Geschiedenis met een specialisatie in Internationale Betrekkingen (afkorting ook IB, toeval?) aan de UVA vooral gefocust op het verleden. Wat heeft er zich al die jaren geleden plaatsgevonden en wat waren de consequenties hiervan? Ondanks dat geschiedenis en IB natuurlijk flink van elkaar verschillen zijn er wel degelijk overeenkomsten te benoemen. Dit is iets dat Arend zelf ook heeft opgemerkt:

“Waar je bij geschiedenis leert over de betrouwbaarheid en integriteit van bronnen dienen ze ook geverifieerd te worden aan de hand van bepaalde methodes. Dit komt ook tot uiting in de informatiebeveiligingssector”

Voordat hij besloot om bij ons aan de slag te gaan heeft Arend zich meerdere andere functies machtig gemaakt. Geen van deze bleek echter de juiste. Totdat hij kennis maakte met informatiebeveiliging. Een schot in de roos. Het enige dat nog ontbrak was een werkgever waar hij zich volledig kon ontplooien en doorgroeien.

Beschermheren valt als een warme deken over je heen

Dit avontuur begon, zoals de meeste avonturen in onze ‘in het zonnetje’ reeks, aan de hand van een bericht op LinkedIn en een kop koffie. Tijdens dit gesprek merkte Arend al snel een klik waar hij zich heel goed bij voelde. Combineer dit goede gevoel met een werkomgeving vol met kansen en collega’s om van te leren en Arend was verkocht.

Inmiddels zijn we twee maanden verder en heeft Arend al flink geleerd en ook meegedraaid met onze projecten. Zo heeft hij bij zijn eerste klant samen met collega’s een BIO-compliancy traject succesvol afgerond en is hij recentelijk bij een IT-partij begonnen met een ISO certificeringsjtraject. Dit is wat een traineeship bij Beschermheren voor Arend ook zo leuk en leerzaam maakt.

“Het is een proces waar je inspraak hebt en met aanbevelingen kan komen. Doordat het niet een standaard traineeship is en meer een evoluerend proces kan ik mij optimaal ontwikkelen.”

Naast het ‘’learning on the job’ aspect ontvangt Arend ook veel trainingen van de vele experts bij Beschermheren. Dit is geen overbodige luxe want als “Young Professional Consultant/informatiebeveiligingsconsultant” wordt er veel van hem gevraagd. Zowel door klanten als ook door collega’s. Aan het einde van de dag is de cultuur bij Beschermheren zo gemaakt dat iedereen van elkaar moet kunnen leren.

Fluitend naar het werk

De afgelopen maanden hebben dus bol gestaan van projecten bij klanten én het leren van alle ins- en outs omtrent informatiebeveiliging en privacy. Een druk schema dus, maar het bevalt goed. Voor Arend is met name de variatie in zijn werkzaamheden een reden dat hij fluitend naar zijn werk reist. Natuurlijk doet hij dat strak gekleed in zijn BSH jack. Na het traineeship hoopt Arend als ISO mooie verdere stappen te zetten in zijn carrière.

Is er dan nog wel tijd over voor leuke dingen? Absoluut! Wie hard werkt moet ook goed ontspannen en dat kunnen we ook wel aan Arend overlaten. Zo is hij vaak samen met zijn hond te vinden op het strand. Ook is hij in de sportschool (zonder hond) een bekend gezicht voor velen. En wil je hem eens uitdagen? Stel dan maar een potje schaken of pingpongen voor.

Wij houden Arend natuurlijk goed in de gaten en komen later zeker nog eens terug met een update. Wil je niks missen? Volg ons dan zeker op LinkedIn. En wil je gewoon eens contact met ons over mogelijke uitdagingen op het gebied van IB & Privacy? Zoals je vaker hebt gelezen, onze koffie is erg lekker en onze Beschermheren- en dames altijd klaar voor een nieuwe uitdaging.

Beschermheren

Hessenbergweg 109
1101 BS Amsterdam Zuid Oost
T 020 21 70 444
info@beschermheren.nl
Routebeschrijving

Algemene voorwaarden

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.

Albert Einstein