De optimale voorbereiding met onze pre-audit

Het is de 89e minuut en het Nederlands elftal staat 1-1 tegen de Duitsers. De coach kijkt naar zijn reservebank en ziet dat hij nog twee wisselspelers heeft. Hij weet dat een foutieve wissel hem de wedstrijd kan kosten, maar een gouden wissel hem onsterfelijk kan maken binnen de grenzen van Nederland. Was er maar een manier voor de coach om van tevoren te weten wat de uitkomst zou zijn van zijn wissel. Op het gebied van certificeringen is het niet anders. Bedrijven openen de deur voor de auditor en hopen dat ze de juiste tactiek en wissels hebben gebruikt om hun ISO 27001 certificering te behalen. Maar wat nou als we u zouden vertellen dat het mogelijk is om dit wel van tevoren al met zekerheid te kunnen zeggen? In dit artikel vertellen we u graag meer over één van onze diensten, de Beschermheren pre-audit.

Vol vertrouwen op weg naar certificering

Onze pre-audit heeft één duidelijk uitgangspunt en dat is het vaststellen waar het bedrijf staat en in hoeverre er conform de processen van de norm in kwestie wordt gewerkt. Aan de hand van interviews, observaties en steekproeven zal worden vastgesteld in welke mate het bedrijf voldoet aan de beschreven doelstellingen. Aanvullend hieraan is het ook belangrijk voor de auditor om vast te stellen hoe de organisatie omgaat met verbetertrajecten, de norm dwingt immers een vorm van continious improvement af.

Onze pre-audit dienst heeft zin voor elk bedrijf dat waarde hecht aan informatiebeveiliging en/of privacy. Beschermheren is dankzij ervaring, flexibiliteit en snelheid een ideale partner. Of u nu met de ISO 27001, NEN 7510 of BIO te maken heeft. Dankzij onze ruime praktijkervaring zijn onze specialisten altijd in staat om u snel van dienst te zijn. Samen met u maken we kansen en risico’s inzichtelijk en bepalen we welke stappen er nog genomen moeten worden om deze te beheersen. Zo bent u in control naar de klant en organisatie, maar ook compliant richting de wetgever en toezichthouder.

Een pre-audit vol praktijkervaring en kennis

Wat we nog te vaak zien zijn bedrijven die aan de hand van een checklist, vaak van het internet afgeplukt, hun eigen interne audit verzorgen. Echter blijkt dan wel dat een statische vragenlijst niet de oplossing is. Veel van deze bedrijven blijven vervolgens zitten met vragen en een beeld dat niet aansluit bij de werkelijke situatie. Terwijl het juist bij een dergelijke audit van groot belang is om objectief naar de organisatie te kunnen kijken. Het is daarom efficiënter, op nagenoeg elk vlak, om een pre-audit uit te laten voeren door experts met veel praktijkervaring, zoals die van Beschermheren.

Wij merken dat wanneer klanten ons bellen, ze de pre-audit het liefst gisteren al uitgevoerd hadden gezien. Nu onderscheiden wij ons middels onze snelle, pragmatische en flexibele manier van werken, maar toch moet er door het bedrijf ruim tijd vrijgemaakt worden. Niet eens zozeer voor het uitvoeren van de pre-audit, maar vooral voor het oplossen van eventuele verbeterpunten. Wij raden daarom aan om een pre-audit in te plannen minimaal zes weken voor de daadwerkelijke audit. Zo heeft u voldoende tijd om geconstateerde bevindingen op te lossen. De constateringen bespreken we met elkaar en worden opgeleverd in de vorm van een rapport. Dit kan 1-op-1 worden gebruikt worden tijdens de certificering.

Blijf de juiste stappen zetten

Gelukkig zien wij bij de meeste organisaties dat het, op enkele aandachtspunten na, goed op orde is. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op deze regel waar de zeilen alsnog flink bijgezet moeten worden. Maar zodra de status certifying ready behaald is merken we dat er met een gerust hart wordt uitgekeken naar de daadwerkelijke audit. En terecht overigens. De slagingskans na onze pre-audit is namelijk zeer hoog, in de praktijk zelfs 100%.

En bent u er nu? Nee, het is enkel een stap in de goede richting. Er is een grote kans dat u met behulp van onze pre-audit dienst met vlag en wimpel bent geslaagd. Maar zoals we al eerder aangaven bevat deze norm een mate van continious improvement. Dit betekent dat er jaarlijks een interne audit uitgevoerd zal moeten worden. Beschermheren helpt uw organisatie graag met het opleiden van “interne auditors”. Natuurlijk kunnen wij desgewenst ook deze interne audit voor onze rekening nemen. Zodoende kunt u altijd gebruik maken van onze expertise en praktijkervaring.

Als wij u vragen hoe uw bedrijf ervoor staat. Heeft u dan direct een antwoord paraat dat ook nog eens feitelijk onderbouwd kan worden? Indien u hier niet volmondig ‘ja’ op kunt antwoorden zou u eens onze gratis risicoscan moeten doen. Zo heeft u snel inzichtelijk waar u staat en wat u kunt doen om de juiste stappen ter verbetering te zetten.

Beschermheren

Hessenbergweg 109
1101 BS Amsterdam Zuid Oost
T 020 21 70 444
info@beschermheren.nl
Routebeschrijving

Algemene voorwaarden

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.

Albert Einstein