Afstuderen bij Beschermheren | Talitha Laros

Nog geen 24 uur na de klinkende overwinning van Ajax in het miljoenenbal, beter bekend als de Champions League, schrijf ik deze uiting. Zoals u mogelijk weet haal ik vaker een sportmetafoor aan en vandaag is geen uitzondering. Ditmaal heeft het bruggetje alles met talent te maken. Met spelers uit eigen jeugd op het veld domineerde de club uit de hoofdstad voor 90 minuten lang. En dat tegen één van de beste teams ter wereld. Op talent zetten wij bij Beschermheren ook graag in. Daar ligt tenslotte de toekomst. Deze week maken we kennis met Talitha Laros die haar afstudeerscriptie zal gaan schrijven bij Beschermheren.

Talenten van nu, de experts van morgen

Onze Beschermheren en dames zijn op dagelijkse basis met het beantwoorden- en correct invulling geven aan lastige vraagstukken op het gebied van privacy en informatiebeveiliging. Op zijn zachts gezegd zijn dit twee fields of expertise  die nou niet bepaald vastgeroest zijn qua normen en verwachtingen. Zo vinden er constant wijzigingen plaats waar onze experts van op de hoogte moeten zijn. Hoe sla je data op en hoe lang? Welke nieuwe technieken zijn er om nóg efficiënter te werk te gaan? Om mee te gaan met de tijd werkt Beschermheren daarom graag met de studenten van vandaag, en de experts van morgen.

Talitha Laros zit inmiddels in het laatste stuk van haar opleiding en het bevalt haar uitstekend. Zeker nu dat ze eindelijk aan de slag mag met de theorie die ze de afgelopen 3,5 jaar heeft verworven. Tijdens haar afstuderen bij Beschermheren zal Talitha aan de hand van datalekken van de afgelopen jaren onderzoeken hoe organisaties hun security maturity kunnen verhogen. Hierbij wordt er gekeken naar twee voorname elementen, namelijk de mens en techniek. Dit betekent dat er een combinatie zal ontstaan van privacy by design and default én security by behavioural design. 

Na het afronden van het onderzoek moet er een praktisch toepasbaar beroepsproduct staan. Beschermheren zal dit vervolgens kunnen inzetten voor haar klanten om deze nóg efficiënter te ondersteunen op het gebied van compliance naar wet- en regelgeving op het gebied van privacy en informatiebeveiliging. Dit moet worden gezien als een nulmeting waarbij ook cyberweerbaarheid (maturity check) in acht wordt genomen. Zodoende kan er een gedegen en weldoordacht antwoord worden gegeven op de vraag “Hoe is het op dit moment gesteld met het informatiebeveiligingsbeleid en privacy binnen de organisatie?”

“Wat het voor mij interessant maakt is de mix tussen herkenning van behandelde lesstof, praktijk kennis vanuit mijn werkstage, mijn onderzoek tijdens mijn minor en heel veel nieuwe inzichten.

Alle zeilen bijzetten voor een mooi eindresultaat

Voor Talitha een mooie kans maar ook voor Beschermheren een uitgelezen mogelijkheid om nieuwe inzichten en technieken te vergaren. Zeker omdat er natuurlijk vanuit de organisatie altijd gekeken wordt naar hoe klanten zo goed mogelijk geholpen kunnen worden. Nieuwe technieken staan daarbij aan de absolute basis. Iedereen tevreden dus en samen werken aan een passend eindproduct (en cijfer)!

Dit is overigens niet voor het eerst dat Talitha het werkveld induikt. Tijdens haar minor Digitale Revolutie heeft ze 6 maanden onderzoek mogen doen naar ondermijningen op vakantieparken. Een ervaring die ontzettend leerzaam is geweest en waar ze nu tijdens het afstuderen ook van profiteert. De kennis die ze in die periode heeft opgedaan kan ze nu tijdens haar afstuderen bij Beschermheren inzetten.

“Wat ik heel fijn vind is dat het hele team gepassioneerd is in het vakgebied of hun specialisatie.

Als Talitha niet aanwezig is op kantoor dan zal je haar waarschijnlijk treffen in Apeldoorn. Hier woont zij met haar twee zoons, is ze nauw betrokken bij een lokale politieke partij en studeert ze aan het Saxion aldaar. Apeldoorn is dus echt haar plekje. Dat gezegd hebben, Talitha is ook veel buiten te vinden. Zo vindt ze nagenoeg elke buitenactiviteit leuk om te doen, is ze gek op honden en paarden en wordt er momenteel in haar achtertuin hard gewerkt aan een rustplek met buitenkeuken. Wat mij betreft een combinatie van twee mooie dingen in het leven, lekker eten en rust aan je hoofd.

Een goede match

Hoe deze Apeldoornse Bourgondiër (haar woorden) bij Beschermheren terecht is gekomen dat kan je wel raden. Als een ware scout speurt Marc Meesterman LinkedIn af op zoek naar nieuw talent. En een match is het zeker gebleken, inmiddels is Talitha al helemaal op haar plek. Zo heeft ze bijna alle collega’s ontmoet, hetzij face-to-face, per e-mail of Whatsapp. Daarnaast is haar ook al opgevallen hoe iedereen haar graag wil helpen met haar onderzoek.

“Het teamgevoel en het warme welkom van alle collega’s maakte dat ik zonder wikken en wegen heb gekozen voor Beschermheren. De ruimte die ik binnen het team ervaar om te leren, te investeren in mezelf en mijn gezin en de ruimte voor gezelligheid na het werk is voor mij een onbetaalbare combinatie.

De komende maanden zal Talitha hard aan het werk gaan om haar afstuderen tot een groot succes te maken. Hierbij zal ze vanuit de organisatie begeleiding ontvangen van Ezra en Marc. Maar goed, het blijft Beschermheren, dus alle heren en dames zullen zeker waar mogelijk Talitha proberen bij te staan met de nodige tips en adviezen. Kennis en expertise is er genoeg aanwezig en met de wil om elkaar te helpen zit het ook helemaal goed.

Talitha, ontzettend veel succes en plezier gewenst de komende maanden! Later dit jaar hoor ik graag van je hoe het allemaal gelopen is.

Beschermheren

Hessenbergweg 109
1101 BS Amsterdam Zuid Oost
T 020 21 70 444
info@beschermheren.nl
Routebeschrijving

Algemene voorwaarden

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.

Albert Einstein